Uutiset

09
Tam
2019
Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n hallitus valitsi 8.1.2019 yksimielisesti hallituksen puheenjohtajaksi Martti Wallinin, joka vastaa Patrian Aviation-liiketoiminnasta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Juha Moisio, joka on pirkanmaalaisen Robonic Ltd:n toimitusjohtaja.
14
Jou
2018
Kongsberg Defence & Aerospace (KDA), joka on KONGSBERGin tytäryhtiö, on tehnyt sopimuksen Norjan puolustusministeriön kanssa Aerospace Industrial Maintenance Norway AS:n (AIM Norway) ostamisesta. AIM Norway on Norjan puolustusvoimien liiketoimintaa, joka vastaa Norjan ilmavoimien lentokoneiden ja helikoptereiden huolloista, kunnossapidosta ja päivityksistä. AIM Norwayn toimitusten, kyvykkyyksien ja osaamisen vahvistamiseksi KDA ja Patria ovat sopineet omistuksen jakamisesta siten, että KDA omistaa 50,1 ja Patria 49,9 prosenttia.
Toimiala

Suomalainen puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuus tuottaa korkean teknologian tuotteita ja palveluja viranomaisille Suomessa ja ulkomailla. Alalla toimivia yrityksiä on yli 100 ja ne sijaitsevat eri puolella Suomea. Tärkeimpiä keskittymiä ovat Pirkanmaan ja Oulun seutu.

 

Moni alalla toimiva yritys on ns. monialayritys, joilla on muutakin liiketoimintaa. Jäsenyritysten suora työllistävyys puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuustoimialoilla on noin 6100 henkeä.

 

PIA:n jäsenyritysten liikevaihto vuonna 2016 oli noin 1,4 mrd euroa. Viennin osuus oli noin puolet. Keskeisimmät vientikohteet ovat Euroopan maat ja Yhdysvallat. Suurimmat vientituotteet ovat ajoneuvot, elektroniikka ja ampumatarvikkeet.