Patrian 6x6-ajoneuvoalusta valittu Suomen ja Latvian yhteiseen kehityshankkeeseen

30.1.2020 klo 8.11

Suomi ja Latvia ovat sopineet yhteisestä maavoimien liikkuvuutta parantavasta kehityshankkeesta, johon Patria toimittaa 6x6-ajoneuvoalustan. Yhteishankkeen tavoitteena on kehittää yhteinen, panssaroitu pyöräajoneuvojärjestelmä. Kehityshanke on jo hankkeessa mukana olevien maiden suostumuksella avoinna myös muille maille. Mikäli kehitystyö johtaa tulevaisuudessa varsinaisiin ajoneuvojärjestelmän hankintoihin, parantaa yhteinen järjestelmä molempien maiden maavoimien liikkuvuutta, kustannustehokkuutta, yhteensopivuutta ja huoltovarmuutta.

 

“Tämä on meille erittäin tärkeä päänavaus, ja toivomme, että saisimme tämän myötä uuden ajoneuvon tuotantoon. Patria 6x6 -ajoneuvo on tuotekehityksemme huipputuote, jossa yhdistyvät erinomainen maastoliikkuvuus sekä helppokäyttöisyys. Pitkä elinkaari ja helppo huollettavuus tekevät ajoneuvosta erittäin kustannustehokkaan. Se mukautuu moniin eri tarpeisiin. Luonnollisesti olisi myös hienoa, mikäli Suomen ja Latvian mukaan liittyisi myös muita maita”, toteaa Patrian Land-liiketoiminnasta vastaava Jussi Järvinen.

 

Patria 6x6 -ajoneuvossa yhdistyvät Pasin ja AMV:n parhaat puolet. Ajoneuvo on pelkistetty, toimintavarma ja suunniteltu täyttämään asiakkaan korkeimmatkin vaatimukset. Sen maastoliikkuvuus on viety huippuunsa. Tämän takaa erittäin tehokas voimapaketti ja AMV:sta tuttu erillisjousitus. Avaran ohjaamon ja selkeiden toimintojen ansiosta sen ajaminen on helppoa ja käyttäjien koulutus yksinkertaista. Toimintavarmuutta korostaa myös se, että ajoneuvossa käytetään mahdollisimman paljon kaupallisia komponentteja. Kaupalliset komponentit, pitkä elinkaari ja yksinkertainen huollettavuus tekevät ajoneuvosta erittäin kustannustehokkaan.

 

Patrian Land-liiketoiminnan keskeisiä tuotteita ja palveluita ovat panssaroidut pyöräajoneuvot, kranaatinheittimet sekä niiden koko elinkaaren tukipalvelut. Liiketoiminta työllistää noin 230 henkilöä Hämeenlinnassa ja Tampereella.

 

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Jussi Järvinen, Land-liiketoiminta, Patria, puh. 040 869 6625, jussi.jarvinen@patriagroup.com