Patrian 6x6-ajoneuvoalusta kiinnostaa myös Viroa

6.4.2020 klo 16.12
Viro mukaan Suomen ja Latvian yhteiseen kehityshankkeeseen  

Viro on päättänyt liittyä mukaan Suomen ja Latvian yhteiseen maavoimien liikkuvuutta parantavaan kehityshankkeeseen, johon Patria toimittaa 6x6-ajoneuvoalustan. Maat ovat nyt allekirjoittaneet yhteisen teknisen järjestelyasiakirjan. Yhteishankkeen tavoitteena on kehittää yhteinen, panssaroitu pyöräajoneuvojärjestelmä.

 

”Viron mukaan tulo tähän kehityshankkeeseen on hieno asia, ja luonnollisesti toivomme, että saamme Patria 6x6 -ajoneuvon sarjatuotantoon. Tämä merkitsee hankkeeseen osallistuville maille erittäin kustannustehokasta ratkaisua, mikä varmasti kiinnostaa myös muita maita, joilla on tarpeita parantaa maavoimien liikkuvuutta. Vaikka tämänhetkinen tilanne onkin erittäin poikkeuksellinen koronaviruksesta johtuen, on tärkeää, että hanke etenee suunnitellusti.”

Rakennamme hankkeeseen osallistuviin maihin yhdessä paikallisen teollisuuden kanssa huoltovarmuutta toimia myös kriisitilanteessa, sekä yhteistyömallia kriisioloihin varautumiseen”, toteaa Patrian Land-liiketoiminnasta vastaava Jussi Järvinen.

 

Kehityshanke on jo hankkeessa mukana olevien maiden suostumuksella avoinna myös muille maille. Mikäli kehitystyö johtaa tulevaisuudessa varsinaisiin ajoneuvojärjestelmän hankintoihin, parantaa yhteinen järjestelmä mukana olevien maiden maavoimien liikkuvuutta, kustannustehokkuutta, yhteensopivuutta ja huoltovarmuutta.

 

Patria lanseerasi 6x6-ajoneuvon vuonna 2018 Eurosatory-tapahtumassa. Patria 6x6 -ajoneuvossa yhdistyvät Pasin ja AMV:n parhaat puolet. Ajoneuvo on pelkistetty, toimintavarma ja suunniteltu täyttämään asiakkaan korkeimmatkin vaatimukset. Sen maastoliikkuvuus on viety huippuunsa. Tämän takaa erittäin tehokas voimapaketti ja AMV:sta tuttu erillisjousitus. Avaran ohjaamon ja selkeiden toimintojen ansiosta sen ajaminen on helppoa ja käyttäjien koulutus yksinkertaista. Toimintavarmuutta korostaa myös se, että ajoneuvossa käytetään mahdollisimman paljon kaupallisia komponentteja. Kaupalliset komponentit, pitkä elinkaari ja yksinkertainen huollettavuus tekevät ajoneuvosta erittäin kustannustehokkaan. Kehityshankkeessa ajoneuvoalustaa kehitetään maiden vaatimusten mukaisesti.

 

Patrian Land-liiketoiminnan keskeisiä tuotteita ja palveluita ovat panssaroidut pyöräajoneuvot, kranaatinheittimet sekä niiden koko elinkaaren tukipalvelut. Liiketoiminta työllistää noin 230 henkilöä Hämeenlinnassa ja Tampereella.

 

 

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Jussi Järvinen, Land-liiketoiminta, Patria, puh. 040 869 6625, jussi.jarvinen@patriagroup.com