Patria toimittaa kaikumittainjärjestelmän Pohjanmaa-luokan korvetteihin

22.1.2020 klo 11.53

Patria on solminut toimitussopimuksen Laivue 2020-hankkeen taistelujärjestelmätoimittajaksi valitun Saabin kanssa. Patria toimittaa hankkeeseen sukellusveneiden kaikumittainjärjestelmän. Tämä uusi tuote vahvistaa Patrian tuotevalikoimaa, parantaa yhtiön kilpailukykyä ja asemaa kansainvälisillä puolustusvälinemarkkinoilla. Toimitussopimuksen arvioitu työllistävä vaikutus kotimaassa on noin 50 henkilötyövuotta.

 

Patrian kehittämä kevytrakenteinen kaksoishinattava Sonac DTS -sonarjärjestelmä sisältää sekä aktiivisen syvyytettävän kaikumittaimen että passiivisen hinattavan kuunteluantennin, joita voidaan käyttää joko yhdessä tai erikseen. Järjestelmän suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota Itämeren vesialueen haastaviin akustisiin olosuhteisiin parhaan mahdollisen suorituskyvyn takaamiseksi.

 

Tuleva yhteistyö kattaa myös taistelujärjestelmän rakentamisen ja integroinnin, ohjelmakehityksen ja vedenalaisen valvonnan alueen mukaan lukien sonarit. Lisäksi sopimus mahdollistaa Patrian osallistumisen kansainvälisille markkinoille tarkoitetun 9LV Combat Management System (CMS) -taistelujärjestelmän ohjelmistokehitykseen ja Saabin osallistumisen Patrian vedenalaisten sensoreiden tuotteistamiseen ja markkinointiin. Yhteistyö vahvistaa kotimaista puolustusteollisuutta ja teknologiaa sekä parantaa huoltovarmuutta Laivue 2020 -hankkeessa.

 

”Olemme ylpeitä saadessamme toimittaa uudelle Pohjanmaa-luokalle yhden sen suorituskyvyn kannalta keskeisimmistä sensorijärjestelmistä, joka samalla edustaa kotimaisen huoltovarmuuden kannalta kriittistä teknologiaa. Sonac DTS -järjestelmän kehittäminen perustuu Patrian yli 30 vuoden syvälliseen kokemukseen vedenalaisten akustisten sensorijärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta”, sanoo Patrian Systems-liiketoiminnan johtaja Jonas Geust.

 

Lisätietoja:

Jonas Geust, liiketoimintajohtaja, Systems, Patria puh. 040 502 2717, jonas.geust@patria.fi