Patria toimittaa AMV 8x8 järjestelmäajoneuvon Saabille testauskäyttöön

8.6.2020 klo 13.05

Patria on allekirjoittanut sopimuksen Saabin kanssa koskien yhden AMV 8x8 järjestelmäajoneuvon toimitusta. Ajoneuvoa tullaan käyttämään testaus- ja kehitysalustana Saabin uusimmille ajoneuvoelektroniikka- ja videojärjestelmille. Ajoneuvoa tullaan käyttämään tämän lisäksi myös esittely- ja markkinointitarkoituksiin.

 

Sopimus pitää sisällään ajoneuvon, sen käyttöön liittyvää koulutusta sekä huoltopalveluita. Saab tulee varustamaan ajoneuvon uusimmilla video- ja ajoneuvoelektroniikkaratkaisuillaan liittyen C4I-järjestelmiin ja muihin innovaatioihin. Lopullisessa ajoneuvojärjestelmässä yhdistyvät kahden korkean teknologian yrityksen vahva osaaminen ja kokemus. Saab Vehicle Systems tarjoaa lujatekoista sotilaselektroniikkaa, joka täyttää ankarat taistelukentän vaatimukset pitäen kuitenkin elinkaarikustannukset minimissään.

 

”Tämä sopimus on meille erittäin positiivinen askel eteenpäin. Meillä on pitkä ja hedelmällinen yhteistyöhistoria Saabin kanssa useilla alueilla, kuten Saabin erilaisten järjestelmien integrointia meidän alustoihimme markkinointi- ja testaustarkoituksissa, sekä menestyksekkäitä asiakastoimituksia projekteissamme. Uskomme vahvasti, että kaksi huipputeknologiayritystä kahdesta korkean teknologian maasta voi yhdessä tarjota ainutlaatuista lisäarvoa asiakkaille nykyaikaisilla 8x8 panssaroidun pyöräajoneuvon markkinoilla, nyt ja tulevaisuudessa”, sanoo Patrian Land-liiketoiminnan myynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Petri Jokinen.

 

Patria AMV (Armoured Modular Vehicle) on maailmanlaajuinen markkinajohtaja moderneissa 8x8 panssaroiduissa pyöräajoneuvoissa, ja sitä on myyty yli 1600 kappaletta kahdeksalle valtiolle. Patria AMV tarjoaa modulaarisen ajoneuvon suorituskyvyn ja ominaisuudet. Se on täydellinen mihin tahansa operaatioon ympäristöstä riippumatta, kun tarvitaan liikkuvuutta, suojaa ja tulivoimaa. Patria tarjoaa AMV 8x8 -ajoneuvon modulaarisuudella laajan valikoiman erilaisia variaatioita vastaamaan asiakkaidensa erityistarpeisiin aina kuumista autiomaista arktisiin olosuhteisiin.

 

Lisätietoja:

Petri Jokinen, johtaja, myynti ja liiketoiminnan kehitys, Patrian Land-liiketoiminta, puh. 040 869 6539, petri.jokinen@patriagroup.com