Jäsenuutiset

Patria uudelleenjärjestää helikopterihuoltotoimintaansa Norjassa

1.7.2020 klo 13.54

Patria myy Bardufossissa sijaitsevan helikopterihuoltoyksikkönsä (Patria Helicopters AS) Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) -yhtiölle, josta Patria omistaa 49,9 prosenttia. Yksikön myynti vahvistaa helikopterihuoltotoimintaa Norjassa, parantaa asiakastukea ja tehokkuutta. Sopimus astuu voimaan 1.7.2020 alkaen.

"Sopimuksen tarkoituksena on tukea Norjan puolustusvoimien NH90-laivaston käytettävyyttä. KAMS on Norjan puolustusvoimien strateginen kumppani, ja Bardufossin yksiköllä on jatkossa paremmat mahdollisuudet toimia osana KAMSia", toteaa Jukka Holkeri, joka vastaa Patrian International Support Partnerships -liiketoiminnasta.

Bardufossissa on keskitetty palvelupiste helikoptereiden huolto-, korjaus- ja ylläpitopalveluihin. Patria osti yksikön vuonna 2011, ja se työllistää 27 henkilöä.

KAMS tekee lentokoneiden, helikoptereiden sekä niiden eri osien ja laitteiden huolto-, korjaus- ja muutostöitä Norjan puolustusvoimille sekä muille sotilas- ja siviiliorganisaatioille. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Kjellerissä ja Ryggessä, Norjassa.  Yhtiö työllistää 285 henkilöä.

 

Lisätietoja:

Jukka Holkeri, liiketoimintajohtaja, International Support Partnerships, Patria, puh. 040 869 2008, jukka.holkeri@patriagroup.com