Jäsenuutiset

Patria ja Yhdysvaltain maavoimat ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Patria Nemo -kranaatinheitinjärjestelmästä

19.5.2020 klo 13.58

Yhdysvaltain maavoimat (US Army CCDC-AC) ja Patria ovat allekirjoittaneet tutkimus- ja kehittämissopimuksen (CRADA, Cooperative Research and Development Agreement), jossa määritellään Patria Nemon soveltuvuus Yhdysvaltojen tornilliseksi 120 mm:n kranaatinheitinjärjestelmäksi heidän käyttämissään ajoneuvoissa. Tarkoituksena on todentaa Nemon suorituskyky ja soveltuvuus Yhdysvaltain käyttämiin ajoneuvoihin ja ammunnanhallintajärjestelmiin, sekä arvioida yhdysvaltalaisen ampumatarvikkeen soveltuvuus Nemo-kranaatinheitinjärjestelmään. 

 

Sopimus on osa Yhdysvaltojen maavoimien pyrkimystä tarjota taisteluosastoille nopea ja tarkka epäsuoran- ja suoran tulen suorituskyky parantaen samalla sotilaiden suojausta ja vähentäen heidän fyysistä kuormitustaan. Loppuvuodesta 2018 Yhdysvaltain maavoimat julkaisi tietopyynnön koskien olemassa olevia tornillisia 120 mm:n kranaatinheitinteknologioita ja niiden kehittämiskykyä. Patria vastasi tietopyyntöön perustuen Nemo-kranaatinheitinjärjestelmään.

 

Patria Nemo on tornillinen, kauko-ohjattu, 120 mm:n kranaatinheitinjärjestelmä, joka kykenee ampumaan suoraa ja epäsuoraa tulta. Nemolla pystyy suorittamaan tulitehtäviä, joissa jopa kuusi kranaattia osuvat samanaikaisesti kohteeseen. Nemo on hyvin suojattu, kevyt ja helposti asennettavissa tela- tai pyöräalustaisiin ajoneuvoihin sekä veneisiin tai laivoihin.

 

“Yhdysvaltain maavoimien ja Patrian välinen sopimus ilmentää parhaimmillaan sitä suorituskyvyn nousua, jonka moderni tornillinen kranaatinheitinjärjestelmä pystyy antamaan maavoimille ja heijastaa Patrian globaalisti johtavaa roolia tällä teknologia-alueella. Sopimus on johdonmukaista jatkoa Patrian ja Yhdysvaltain hallituksen yhteistyölle, joka alkoi Patria Nemon vientikaupoista Yhdysvaltojen Foreign Military Sales (FMS) ohjelman kautta”, kertoo Patrian Land-liiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Järvinen.

 

Patrian Land-liiketoiminnan keskeisiä tuotteita ja palveluita ovat panssaroidut pyöräajoneuvot, kranaatinheittimet sekä niiden koko elinkaaren tukipalvelut. Liiketoiminta työllistää noin 230 henkilöä Hämeenlinnassa ja Tampereella.

 

 

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Jussi Järvinen, Land-liiketoiminta, Patria, puh. 040 869 6625, jussi.jarvinen@patriagroup.com