Jäsenuutiset

Patria ja Kongsberg yhdistävät voimansa valmistautuessaan Yhdysvaltojen kranaatinheitinprojekteihin

30.6.2020 klo 10.24

Patria ja Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) ovat yhdistäneet voimansa valmistautuessaan tuleviin kranaatinheitinprojekteihin Yhdysvalloissa. Yhteistyö tarjoaa Yhdysvaltojen markkinoille vertaansa vailla olevan yhdistelmän - Patria Nemo -kranaatinheitinjärjestelmän yhdistettynä Kongsbergin valmistuskapasiteettiin ja liiketoimintakokemukseen Yhdysvalloissa.

 

Patria Nemo on maailman kehittynein kranaatinheitinjärjestelmä. Se on kauko-ohjattu 120 mm:n kranaatinheitinjärjestelmä, jolla voi ampua suoraa ja epäsuoraa tulta, myös liikkeestä. Patria Nemo -järjestelmällä voidaan suorittaa tulitehtäviä, joissa jopa kuusi kranaattia osuvat maaliin samanaikaisesti. Sen lisäksi, että Patria Nemo on erittäin hyvin suojattu, se on myös kevyt ja helposti asennettavissa tela- tai pyöräalustaisiin ajoneuvoihin sekä veneisiin tai laivoihin.

 

Yhdysvaltojen asevoimille kohdistuvissa kranaatinheitintoimituksissa Patria ja Kongsberg ovat sopineet hyödyntävänsä Kongsbergin tuotantotiloja Johnstownissa, Pennsylvaniassa. Kongsbergin Johnstownin tuotantolaitos yhdessä yhdysvaltalaisen alihankkijaverkoston kanssa on toimittanut yli 14 000 asejärjestelmää Yhdysvaltojen maavoimille viimeisen 20 vuoden aikana. Kongsberg on Johnstownissa valmistanut muun muassa kauko-ohjattuja MCT-30 -tykkitorneja Yhdysvaltojen armeijan Styker-ohjelmalle ja toukokuussa 2020 yritys valittiin toimittamaan samoja asejärjestelmiä Yhdysvaltojen merijalkaväen Amphibious Combat Vehicle -ohjelmaan.

 

”Kongsbergilla on laaja kokemus korkean teknologian asejärjestelmien tuotannosta Yhdysvalloissa ja looginen valinta Nemon valmistajaksi Yhdysvaltojen asevoimille. Voimme nyt tarjota Yhdysvaltoihin siellä valmistettuna maailman kehittyneimmän ja parhaiten suojatun 120mm:n kranaatinheitinjärjestelmän”, kertoo Patrian Land-liiketoiminnan johtaja Jussi Järvinen.

 

”KONGSBERGillä ja Patrialla on pitkä historia yhteistyöstä, mikä vahvistui entisestään, kun KONGSBERGista tuli Patrian vähemmistöomistaja 2016”, toteaa johtaja Pål Bratlie KDAsta. "Nyt tehty yhteistyösopimus liittyen Nemo-kranaatinheitinjärjestelmään on loistava keino yhdistää voimamme ja tarjota hienoja ratkaisuja kranaatinheitintoimituksiin Yhdysvalloille.”

 

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Jussi Järvinen, Land-liiketoiminta, Patria, puh. 040 869 6625, jussi.jarvinen@patriagroup.com