DA-Group saanut PRS-valtuutuksen / Galileo Innovation Challenge

29.10.2019 klo 16.20
 

DA-Group on ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä valtuutettu Galileo PRS-vastaanottimien valmistajaksi. Euroopan Unionin Galileo-satelliittipaikannusjärjestelmä tuottaa julkisesti säänneltyä palvelua (Public Regulated Service, PRS), jolla European Global Navigation Satellite Systems Agency (GSA) hallinnoi säänneltyä paikkatietopalvelua valtiollisille toimijoille ja viranomaistahoille.

Turvattu PRS-palvelu parantaa viranomaisten toimintavarmuutta normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa, jolloin tavanomaiset paikannusjärjestelmät voivat olla haavoittuvia.

PRS-signaalin käytettävyys taataan myös ilmastohäiriöiden aikana, teknisen häirinnän kohdistuessa satelliittisignaaleihin sekä erilaisissa yhteiskunnallisissa häiriötilanteissa.

PRS-signaalin vastaanottoa rajoitetaan salaamalla signaali ja jakamalla salauksen purkava avain vain valtuutetuille käyttäjille.

DA-Group pystyy ja on nyt hyväksytty suunnittelemaan ja valmistamaan vastaanotinlaitteita, joissa hyödynnetään PRS-teknologiaa ja -komponentteja.

 

Galileo Innovation Challenge

DA-Group on yhteistyökumppani Traficomin järjestämässä Galileo Innovation Challenge –innovointikilpailussa 29.11. – 1.12.2019. DA-Groupin lisäksi tapahtuman sponsoreita ovat European Global Navigation Systems Agency, GSA , ja sveitsiläinen u-blox .

DA-Group haastaa kiinnostuneet Galileo Innovation Challengeen -hackathoniin kehittämään Galileo-satelliittinavigointijärjestelmää hyödyntäviä sovelluksia. DA-Groupin esittämä haaste on "Can you identify interference?". Tehtävänä on kehittää sovellus havainnoimaan poikkeamia Galileon signaalissa, eli toisin sanoen indikoimaan tavalla tai toisella, onko paikka- ja aikatietoa häiritty jollakin tavalla. Lisätietoa tapahtumasta: https://ultrahack.org/galileoinnovationchallenge

Paikkatietomarkkinat 18. - 19.11.

DA-Group osallistuu paikkatietoalan ammattitapahtumaan Helsingin Messukeskuksen Siivessä. Esittelemme ratkaisun GNSS-paikkatiedon häirintään –  iSNS, Immune Satellite Navigation System.

Tervetuloa osastollemme B6! Rekisteröidy tästä linkistä .

Tapaamisiin tapahtumissa!

Kristian Tornivaara
Chief Business Development Officer, Defence
kristian.tornivaara@da-group.fi
+358 500 515 007