Bittium on saanut Suomen Puolustusvoimilta tilauksen Bittium TAC WIN™ -ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteista

26.3.2020 klo 9.02

Bittium on saanut Suomen Puolustusvoimilta tilauksen taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetuista Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteista. Tuotetilaus on osa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmien uudistusta, jossa taktisen tiedonsiirron verkkoja toteutetaan Bittium TAC WIN -järjestelmällä. Bittium TAC WIN tarjoaa taistelunkestävät, langattomat ja laajakaistaiset IP-yhteydet joukoille, joille liikkuvuus, johtaminen liikkeestä sekä tehokkaat viestiyhteydet ovat avainasemassa.

Tilaus on arvoltaan noin 1,6 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta). Tilatut tuotteet toimitetaan vuoden 2020 aikana. Tilaus ei muuta Bittiumin 13.2.2020 tilinpäätöstiedotteessaan julkistamaa vuotta 2020 koskevaa taloudellista näkymää.

Bittium Tactical Wireless IP Network™

Bittium Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) on ohjelmistoradiotekniikkaan perustuva sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko. Se mahdollistaa MANET (Mobile Ad Hoc Network)-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen sekä kytkee verkot yhdeksi loogiseksi IP-verkoksi nopeasti paikasta riippumatta. Bittium TAC WIN on yhteensopiva nykyisten kiinteiden ja langattomien verkkoinfrastruktuurien kanssa. Järjestelmän ydin on taktinen reititin, jolla voidaan muodostaa joustavasti sekä langallisia että langattomia laajakaistaisia IP-tiedonsiirtoyhteyksiä. Taktinen reititin tarjoaa myös monipuoliset liitynnät erityyppisten päätelaitteiden ja muiden viestijärjestelmien kytkemiseksi samaan tiedonsiirtoverkkoon. Reitittimen lisäksi järjestelmään kuuluu kolmen eri taajuusalueen radioyksikköjä, joilla muodostetaan tilanteen mukaan optimoituja verkkorakenteita erilaisiin viestintätarpeisiin. Kaikki järjestelmän tuotteet on suunniteltu vaativiin kenttäolosuhteisiin ja järjestelmän käyttöönotto on automaattisten toimintojen ansiosta nopeaa. Ohjelmistopohjaisuuden ansiosta Bittium TAC WIN -järjestelmä on helposti päivitettävissä, mikä mahdollistaa sen kehittämisen ja ylläpidon kustannustehokkaasti sen koko elinkaaren ajan.

Lisätietoja Bittium TAC WIN -järjestelmästä ja siihen kuuluvista tuotteista: https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tactical-wireless-ip-network.

 

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com