Aiesopimus kotimaisten kiväärien tuotekehityksestä

26.5.2020 klo 10.07

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja Sako Oy ovat solmineet aiesopimuksen kiväärituoteperheen tuotekehitystyöstä ja kiväärijärjestelmän hankinnan valmistelusta. Kiväärijärjestelmä sisältää kaksi erilaista järjestelmäkonfiguraatiota, jotka ovat tarkkuuskivääri tarkka-ampujan käyttöön ja itselataava kivääri ryhmän tukiampujan käyttöön. 

Aiesopimus liittyy tarkka-ampujien suorituskyvyn pitkäjänteiseen kehittämiseen Puolustusvoimissa. 

"Sako Oy:n juuret ovat syvällä suomalaisessa puolustusteollisuudessa. Pidämme suuresti arvossa Puolustusvoimien meitä kohtaan osoittamaa luottamusta ja yhteistyömme on meille tärkeää", toteaa Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen. 

Yhteistyön tavoitteena on kehittää Puolustusvoimien antamien suorituskykyvaatimusten mukainen uusi tarkkuuskivääri ja tukiampujan kivääri sekä tuottaa näille hankintavalmius. Aseissa yhdistyvät parantunut suorituskyky, huoltovarmuus ja kustannustehokkuus. 

"Uuden itselataavan kiväärituoteperheen kehitys on Sako Defence & Law Enforcement liiketoiminnallemme mekittävä ja strategisesti tärkeä hanke. Liiketoimintayksikkömme on osa strategista Beretta Defence Technologies (BDT) allianssia. Meillä on erittäin hyviä kokemuksia aiemmasta tuotekehitysyhteistyöstä Puolustusvoimien kanssa, jonka tuloksena on saatu kehitettyä menestyneitä maailmanluokan tuotteita", toteaa Sakon Defence & Law Enforcement -liiketoimintayksikön johtaja Arto Kaikkola.

Kiväärituoteperheen kehitystyöhön on mahdollista liittyä myöhemmin myös muita maita. Aiesopimus allekirjoitettiin Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnassa Tampereella 25.5.2020.

Lisätiedot: 

Toimitusjohtaja Raimo Karjalainen, Sako Oy, p. 010 830 5200 (vaihde)